Ballet for Voices
Rudi Tas
Product ID SON00001849
Composer Rudi Tas
Duration 20:29 min
Genre Contemporary, Songs
Instrumentation Choir, soloist and piano
Brought to you by sonolize, Aangeboden door Sonolize, Angeboten von Sonolize,
Offert par Sonolize, Ofrecido por Sonolize, Oanbean troch Sonolize.
Ballet for Voices
Our Choice

Ballet for Voices

SKU SON00001849
Composer Rudi Tas
Arranger
Genre Contemporary
Songs
Instrumentation Choir, soloist and piano
Free description Ballet for Voices for Baritone, Mixed Choir, Flute and Piano
Grade 5
Duration 20:29 min
Year 2001

Program Notes

Ballet for Voices for Baritone, Mixed Choir, Flute and Piano

‘Ballet for Voices’ is een liedcyclus van zes kunstliederen voor bariton, gemengd koor, fluit en piano, op tekst van Boudewijn Knevels (ps. Beau Knievel). Rudi Tas koos deze teksten vanwege hun muzikaal-poëtische waarde. Geluk, humor, verdriet en berusting worden kernachtig en met grote eenvoud beschreven.

De intentie van componist Rudi Tas is bekend. Hij kiest voor emotie en laat dit duidelijk herkennen door de luisteraar. Zijn muziek is een mengeling van moderne elementen, harmonische fantasie en een sfeervolle gevoeligheid. Het zijn de bindmiddelen waarin modernisme en traditie samenvloeien. Dit uit zich vooral in ‘It has to be’, ‘Friendly Intermezzo’ en ‘The unknown hour’.

Het creatief proces bij Rudi Tas verloopt niet cerebraal maar ontspringt vaak uit fantasie of symboliek. Wie denkt bijvoorbeeld niet aan een ‘jazzy’ stijlfiguur bij het lezen van: ‘I feel so good, Yeah’!

De kernzinnen in de versstructuur van ‘It has to be’ en ‘You can choose’ leiden naar een repetitief klankbeeld. De subtiele sfeerschepping, de zwevende harmonieën en de beklijvende herhalingen zijn kenmerkend voor ‘To sleep’. De expressiviteit en de harmonische fantasie dragen duidelijk de persoonlijke stempel van Tas.

Sign up for our newsletter