Los Hombres
Rudi Tas
Product ID SON00001823
Composer Rudi Tas
Duration 03:21 min
Genre Light classical
Instrumentation Ensemble
Brought to you by sonolize, Aangeboden door Sonolize, Angeboten von Sonolize,
Offert par Sonolize, Ofrecido por Sonolize, Oanbean troch Sonolize.
Los Hombres
Our Choice

Los Hombres

SKU SON00001823
Composer Rudi Tas
Arranger
Genre Light classical
Instrumentation Ensemble
Free description Los Hombres for mixed choir, piano and small percussion (outside the box)
Grade 4
Duration 03:21 min
Year 2011

Score

€ 17,45

Program Notes

Los Hombres for mixed choir, piano and small percussion (outside the box)

Niet alle vormen van wijsheid bereiken een poëtische waarde of perfectie. Maar allemaal, perfect of niet uiten een gevoel, een ervaring, een ontdekking. Een volkswijsheid is als een raam. Het belangrijkste van het venster is niet de vorm, maar het panorama dat er doorheen wordt gezien. Zo kan je de ‘Sabidurià del Pueblo’, of deze Spaanse volkswijsheid het best inleiden. De wat luimige tekst van ‘Los Hombres’ kan je als volgt  samenvatten:

Mannen zijn precies als katers, met hetzelfde verlangen… Iedere avond gaan ze uit... Waarheen, verdomme? Waar? Niemand weet het! Al geef je ze thuis te eten, toch gaan ze muizen vangen.

De toonzetting van Tas doet bijna denken aan flamencodansen. Er is passie en gratie: van heel rustig tot heel onstuimig en druk ‘alla Spagnola’. Er is een ‘handige’ pianist nodig, daarnaast is er een partij voor (orkest)castagnetten. Er zijn spreekgedeelten en er wordt zelfs gelachen. Koorzangers moeten vanuit de flamencoharmonieën en het daarbij behorend handgeklap de nodige inspiratie halen om alle emoties uit het werk te halen: van licht gracieus tot een bijna agressieve strijd van passie en emotie.

Sign up for our newsletter