Time for Action
Rudi Tas
Product ID SON00001797
Composer Rudi Tas
Duration 03:05 min
Genre Concert piece
Instrumentation Choir and vocal ensemble
Brought to you by sonolize, Aangeboden door Sonolize, Angeboten von Sonolize,
Offert par Sonolize, Ofrecido por Sonolize, Oanbean troch Sonolize.
Time for Action
Our Choice

Time for Action

SKU SON00001797
Composer Rudi Tas
Arranger
Genre Concert piece
Instrumentation Choir and vocal ensemble
Free description Time for Action for equal voices, body and vocal percussion (outside the box)
Grade 5
Duration 03:05 min
Year 2019

Score

€ 13,96

Program Notes

Time for Action for equal voices, body and vocal percussion (outside the box)

Voor de coronacrisis kwamen mensen op straat voor het klimaat. Klimaatactiviste Greta Thunberg, initiatiefneemster van Fridays For Future, organiseerde verschillende wereldwijde manifestaties waarin demonstranten politici opriepen tot actie, om aandacht te vragen voor meer klimaatambitie en de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Er waren acties gepland in meer dan 2400 steden in 157 landen.

In Time For Action verplaatst het koor zich in een groep actievoerders om aan te kaarten dat de regering het klimaat in de koude laat staan. Zij zijn de jeugd voor het klimaat en mobiliseren het publiek om deel uit te maken van de oplossing en niet van de vervuiling. De gekende slogans worden gescandeerd: ‘Stop met het stelen van onze toekomst. Geen natuur, geen toekomst! We krijgen maar één planeet. Er is geen planeet B!

Rudi Tas schreef het werkje in een splashy en spirited swingende stijl! Doorgedreven body- en vocale percussie-effecten passeren de revue. Een deel van het koor imiteert zelfs een drumkit. Hij componeerde het werkje in opdracht voor het Vocaal Ensemble Caloroso en dirigente Inge Sykora, als creatiewerk voor de World Choir Games 2021.

Sign up for our newsletter